Big Panda (foto) – vzácné zvíře od narození z Asie

Panda

Klasifikace

Pohled: Velká Panda

Rodina: Medvěd

Rod: Big Pandas

Pořadí: Dravé

Třída: Savci

Typ: Akordy

Rozměry: Hmotnost někdy dosahuje 125 kg a délka dosahuje 2 metry. V kohoutku přibližně 90 cm.

Očekávaná délka života: Ve volné přírodě žije asi 20 let, v zajetí 26 let.

Panda označuje ohrožený druh zvířat, je nejstarší příbuzný červené pandy.

Počet obyvatel se postupně snižuje – je to kvůli slabé úrovni chov. V divočině je asi 1600 bambusů medvědi. Obraz pandy se stal symbolem WWF, Světové nadace volně žijících živočichů.

Obsah

  • 1 Habitat
  • 2 Charakteristické
  • 3 Vzhled
  • 4 hlavní funkce
  • 5 Výživa
  • 6 Reprodukce
  • 7 Obsah a chov
  • 8 Uložení pohledu

Habitat

Na naší planetě jsou místa, kde pandy žijí volně, úplně trochu. Najdete je v horských čínských provinciích: Sichuan, Gansu a Tibet. V minulosti se pandy setkaly v Indočíně, stejně jako na ostrově Kalimantan.

Jejich prvkem je hornatá oblast pokrytá hustým bambusem lesy. V zimě pandy sestupují blíž k nohám hory, kde není klima tak drsné.

Zajímavé! Panda – národní zvíře z Číny, symbolizující mír a přátelství. V roce 1995 to bylo jisté farmář zabil pandu a pokusil se ji prodat. Tato osoba odsouzený k doživotnímu vězení. Panda jsou uvedeny v červené barvě kniha a je jedním z nejvzácnějších zvířat na světě.

Cena kůže pandy byla neuvěřitelně vysoká. Stála tolik kolik by rolník za celý život nevydělával. Proto mnoho šel na zločin, aby zajistil pohodlný život. Až do roku 1980 bylo atentát na pandu trestán smrtí.

Panda

Bambusoví medvědi jedí 14 hodin denně

Jakmile byli bambusoví medvědi nemilosrdně zabiti, ale teď asi to si nikdo ani nemyslí. V přírodě nikdo útočí na pandy. Výjimkou by byli leopardi a červení vlci, ale jsou velmi vzácné.

Významnějším problémem vyhynutí je vyhynutí. bambusové lesy. Bambusové stromy rostou příliš dlouho. Období před dozráním je rostlina přibližně 25 let stará.

Po rozkvětu umírá bambus a semena začínají růst pouze za pár let. Pro pandy jsou taková období nepřijatelná.

Panda

V divočině je obtížné přežít pandy kvůli zániku bambusové háje

Funkce

Většinou tráví pandy v lese jíst bambus. Jsou toulat se ze stromu na strom při hledání potravy. Pandy ve volné přírodě příroda nežije v komunitách, většinou chovaných samostatně.

Sjednocení se vyskytuje pouze na krátkou dobu. páření. K tomu dochází na jaře, přibližně od března do roku 2007 Květen Samci bojují mezi sebou o právo na umístění ženy.

Zvuky vytvořené velkými pandami nejsou jako vrčení divočiny zvířata. Spíše to připomíná mdloby a chrochtání. Lezou docela dobře mezi stromy a dobře plavat. Jednotlivci své vybavení nevybavují domů.

Nejsou vázáni na jedno místo, jedinou výjimkou je čas, kdy samice produkuje potomstvo. Dětské matky pěstované samostatně.

Vzhled

Skvrnitý medvídek podplatil své zlobivé fanoušky tvář. Neobvyklý způsob stravování bambusu, vtipný pohyby a lstivý pohled z něj udělaly pandu oblíbeným zvířetem děti a dospělí po celém světě.

Mnozí se mylně domnívají, že velké pandy jsou vzdálené příbuzenství s koaly a wombaty – to jsou vlastně úplně jiné věci skupiny zvířat, která se neprotínají ani kontinentální.

Dospělí bambusoví medvědi mají působivou velikost. Jako u mnoho savců, samci jsou větší než samice – jejich hmotnost se liší od 85 do 125 kg. Samice váží mezi 70 a 100 kg. dospělí dosahují délky jednoho a půl až dvou metrů.

Panda má ocas několika palců, což je pro ni charakteristické obyčejný medvěd. Na rozdíl od mé přátelské dispozice, vzadu krátké tlapy jsou ostré drápy. Slouží jako defenzivní zbraně a v konfliktní situaci mohou vážně zranit nepřítel.

Polštářky na chodidlech a na spodní straně prstů jsou navrženy pro držení zvířete na bambusových větvích.

Panda

Zvířata mají velmi charakteristickou barvu: oblast kolem očí (brýle), špička nosu, uši, ramenní opasek černohnědé barvy. Zbytek bílý kabát, často s načervenalým nádechem. Velká panda její černobílý „kabát“ vypadá velmi atraktivní

Zajímavé! O původu zbarvení Pandy jsou starověká čínská legenda. Kdysi dávno žila dívka kteří rozuměli jazyku medvědů a pomohli jim mnoha způsoby. Ale stalo se, že byla pryč. Zvířata byla ze ztráty velmi smutná přítel. Plakali a otírali si oči a obarvili je černými tlapkami. A Pandy se objímaly zármutkem a nesly po celém těle skvrny.

Klíčové vlastnosti

Neobvyklost dospělých pand se projevuje v úžasných pozicích, které přijímají. Jsou schopni sedět na nohou, jako by jsou v křesle. Nakloněný s jednou přední tlapkou na římse, zvíře se může opřít o zeď nebo strom.

V této poloze je pro ně typické, že spí nebo pomalu zapojit se do hygienických postupů. A někdy prostě se zabývají tím, že čistí výhonky listů a pomalu je sníst.

Panda

V přirozeném prostředí jsou pandy považovány za noční zvířata. Aktivní prochází jejich noční čas a v zoologických zahradách

Od rána do večera tráví zvířata většinu času vyhříváním ve stínu. Poté, co se usadili na jakémkoli útulném místě pod širým nebem, mají odpočinek. S za soumraku se medvědi stanou v pozoru – začnou hodně se hýbejte, hrajte a samozřejmě jedte.

Kabát pand je teplý, při teplotě vzduchu -10 stupňů, Domácí zvířata volně chodí v klecích pod širým nebem. Hodně chodit jejich chvějící se chůze, s jakýmsi chvěním hlavy ze strany na stranu. Pandy udržují své kožešiny čisté.

Většinu času zvířata ztichnou, pouze příležitostně publikují zní to připomínající bleach. Nemají rádi letní přívalové deště. Medvědi se snaží před sprchy bezpečně skrýt.

Přes strach z deště, po něm, medvědi s radostí projděte se mokrou trávou a vykoupejte se v kalužích. Ale v bazénu odmítají plavat. Rád utíkají v mělké vodě, dusí stříkejte sami.

Výživa

Panda

Kromě bambusu existuje mnoho dalších produktů, které jsou bílými medvědy miloval v zajetí

Bambusový medvěd se nazývá panda kvůli své obvyklé stravě. výživa, která je téměř výhradně vyrobena z bambusu vegetace. Ve školkách se menu pandů skládá z mnoha komponenty.

Zahrnují vejce, hmyz a další produkty, které obsahují užitečné mikroelementy a živočišné bílkoviny. Jsou krmeny cukrem rákosí, ovoce a dokonce i ovesná kaše.

Zajímavý fakt! Je známo, že pandy se živí pouze bambusovými listy. Ale i přes to jejich trávicí systém je spíš jako masožravec zvíře než býložravec. To potvrzuje skutečnost, že jejich žaludek není schopen úplně strávit tvrdé části bambusové výhonky.

Nízkokalorické rostliny proto nedávají plnou saturaci dospělý medvěd musí jíst docela hodně denně bambus. Zvíře jí asi 38 kg takového jídla denně.

S těžkým žaludkem nejsou pandy příliš pohyblivé, je to za to důvod, proč jsou často považovány za nemotorné a pomalé.

Panda

Pandy, byť neohrabané, jsou ovládány bambusovými výhonky velmi chytře

Jídlo je vstřebáváno docela obratně. S tlustými tlapkami medvědi mistrovsky oloupejte stonky bambusu tím, že je držíte šestým prstem. On je představuje modifikovaný a rozvinutý kloub předloktí.

Medvědi konzumují málo vody. Zásadní pro tělo dostanou tekutinu s šťavnatými bambusovými listy, které sestává z ½ vody. Ale když je k dispozici otevřený rybník, jsou není averzní k uhasení žízně a plavání.

Chov

Začátek období rozmnožování připadá na jaře. Po páření, vývoj embryí začíná až po určitém čas. Tento druh inkubační doby může trvat až 4 měsíce.

Druh ochranného systému se rozhodne porodit mládě příznivé podmínky a klima. Panda Těhotenství vydrží přibližně 135 dnů.

Panda

Je těžké si představit, že je to novorozeně pandy!

Panda-matka pečlivě hlídá mládě, které je příliš rychlé roste. Bambusové mláďata jsou velmi zvědavá a hravá. Jsou často při hledání dobrodružství a vždy mysli bavte se.

Novorozené pandy jsou velmi malé, jsou slepé, nahé a bezmocný. Prvních několik dní po narození matka neodchází dítě na minutu, neustále ji krmila mlékem. Krmení přestane po 47 týdnech. Pak ve stravě mladé jídlo začíná dostávat běžné jídlo.

Obsah a chov

U velkých pand se mohou také narodit dvě mláďata. Kdy rodí se svobodně, často si žena vybere pouze jednu, silnější dítě a živí ho jen. Za druhé, s takovým okolností jednoduše umírá.

Panda

Skvrny se objevují jen pár týdnů poté narození

Školky přísně sledují takové případy a brání smrti batolata. Pracovníci samostatně krmí mláďata speciální inkubátory.

Aby si opuštěné dítě zvyklo na svou matku, každý zaměňte dny za ten, který obdržela. Takže obě mláďata jsou tedy schopná růst.

Panda

Medvídci se připoutají k pracovníkům zoo

Ukládání zobrazení

Velká panda je neuvěřitelně populární. Je to mimořádné Zjevně symbol Číny dobyl celý svět. Patnáct let zpět vědci zklamali obdivovatele pandy tvrzením, že populace druh bezohledně klesá a brzy zcela zmizí.

Na rozdíl od zklamání předpovědí, pandy po 15 letech ne nejen vyhynulý, ale také zvýšil jejich počet. To vše díky opatřením, která byla přijata zákonem.

Člověk nemůže ocenit tvrdou práci mateřských školek. Od rok za rokem s úctou plní své poslání růstu dětské pandy.

Zajímavé! Ve vzhledu zoologických zahrad Mláďata Panda jsou velmi vzácná. Často se to rovná na významnou událost. Čínské právo vám umožňuje pronajmout si pandy školky a zoologické zahrady po celém světě. Avšak za předpokladu, že potomci budou považováni za čínské vlastnictví stát.

Panda

Aby si opuštěné dítě zvyklo na matku, je pravidelně měněn místa s tím, které přijala

Čínské úřady provádějí pro grandiózní projekty prevence vyhynutí a zvýšení počtu bambusů medvědi. Překážkou v chovu pand v zajetí je snížené libido mužů ve vztahu k ženám.

Každé mládě pandy narozené v zoo světa se okamžitě stává populární.

Velká panda: legrační zvíře symbolizující Čínu

Panda označuje ohrožený druh zvířat. Obyvatelstvo postupně klesá – je to kvůli slabé úrovni reprodukce. V divočině je asi 1600 bambusových medvědů. Obraz pandy se stal symbolem WWF, World Wide Fund for Wildlife. příroda.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: