Snipe (foto): Opatrný „jehněčí les“

Snipe

Klasifikace

Druh: Snipe

Rodina: Snipe

Pořadí: Charadriiformes

Třída: Ptáci

Typ: Akordy

Podtyp: obratlovci

Velikosti: Délka těla – 25 cm, rozpětí křídel – 40 cm, hmotnost – od 80 do 170 g

Životnost: 10 let

Snipe – rozeznatelný pták s dlouhým tenkým zobákem a různě hnědou barva. Je blízký příbuzný sluka lesní. Tento pískovec je v letu obratný, schopný pohybujte se rychle po souši a ve vodě.

Lidé mu říkali jehněčí pro charakteristické blinkání, které on vydává během proudu.

Obsah

  • 1 Habitat
  • 2 Charakteristické
  • 3 Vzhled
  • 4 hlavní funkce
  • 5 Výživa
  • 6 Chování, reprodukce
  • 7 Vztahy s lidmi

Habitat

Pokud jde o výběr stanoviště, je snipe spíše nenáročný pták. Hlavní podmínkou je vysoká půdní vlhkost, ve které je pískovec hledá jídlo.

Ptáci najdete na mechem pokrytých bažinách, na mokřadech břehy jezer a řek. Žijí v otevřených rádách s mokrými půda ve vzácných lesích a městských oblastech.

Stanoviště ptáků se táhne napříč evropským územím, zahrnuje východní Sibiř a severní Asii. Severoameričan snipe poddruh je nalezený v Kanadě a USA.

Snipe

Snipe se usadí na vlhkých místech

Snipe je stěhovavý pták. Jejich cesta do zimoviště začíná koncem léta nebo brzy na podzim. Zimní ptáci zasláno do střední nebo jižní Asie, Zakavkazska, západní Evropy, Írán, Indie. Byli také jedinci, kteří putovali do severní Afriky.

Pokud máte zájem dozvědět se o jiných ptácích, kteří odletěli podzim na jih, doporučujeme vám číst articlehttps: //kot-pes.com/kakie-pticy-uletayut-na-yug-osenyu/

Funkce

Hlavní aktivita je pozorována při stříhání za soumraku nebo v noci. Jednotlivci se často scházejí v balíčcích, i když k nim dochází. a jednotlivé lety. Na krmení tvoří velké shluky. Zvíře se drží hlavně na zemi a schovává se mezi nimi mokřadní vegetace.

Snipe obratně letí a ponoří se. Sharp stoupá a pustí ven charakteristický šarlatán. Letí vysokou rychlostí, někdy popisuje klikatá ve vzduchu. Je schopen rychle seskočit dolů výběrem pro sebe cíl.

Srovnání snipe s jinými druhy

Rozlišují se tři poddruhy snipe. Tam jsou malé rozdíly v peří: kresba a odstíny. Poddruhy snipe se liší velikost.

Snipe

Snipe je o něco větší než drozd

Velikost výstřihu je o něco větší než drozd. Nejvíce blízký druh – asijské snipe a lesní dutina. Na jejich vzdálenost téměř nemožné rozlišit. Z asijského snipe a jeho dupel Má delší zobák a úzkou hlavu.

Existují rozdíly v peří. Podél zadní hrany křídla bílý pruh. Vnitřní povrch křídel je pokryt pruhy. Pokud se podíváte zblízka na vzor peří na hlavě, bílý pruh, připomínající obočí, asi zobák tenčí než černý.

Od jiného zástupce rodiny Bekasovů – garnshnep – Bekas lze rozlišit podle velikosti (je větší) a podle délky zobáku (více než 5,5 cm), vzor peří na hlavě (ve středu roztahuje jasný pruh).

Důležité! Nejviditelnější rozlišovací vlastnost snipe je způsob létání. Prvních pár metrů letí v přímce, pak jde do klikat.

Chybí výrazný sexuální dimorfismus. Rozdíl mezi muži a ženy – v délce vnějšího ocasního peří. U mužů tato hodnota je 4,7 cm, zatímco u žen – 4,3 a kratší.

Vzhled

Peří z útržku, jak je vidět na fotografii, je převážně červenohnědá, se světlými a černými skvrnami. Na tipy peří bílé pruhy. Světlo, bez tmavých skvrn a břicha ptáka.

Zbarvení výstřihu mu slouží jako nádherná kamufláž. Pokud je jiný ptáci musí stoupat do vzduchu při pohledu na nebezpečí, může jen číhající mezi bažinatými trávami.

Máte-li zájem podívat se na neuvěřitelné převlek ostatních zvířat ve volné přírodě, doporučujeme se s nimi seznámit articlehttps: //kot-pes.com/maskirovka-zhivotnyh/

Snipe Long Beak

Na fotografii okamžitě vynikne dlouhý rovný zobák výstřihu. Jeho délka tvoří asi třetinu délky těla – 7,5 cm. Ke konci zobáku naostřené. Je to skvělý nástroj pro hledání jídla v bahně, písek nebo měkká země.

Když najde červ nebo larvu, chytí ho špička zobáku a vytáhne se z půdy.

O jiných ptácích s neobvyklými zobáky to řekne articlehttps: //kot-pes.com/pticy-s-neobychnymi-klyuvami/

Snipe

Snipe při hledání jídla

Neméně zajímavá je struktura zobáku ptáka. Horní zobák a horní čelist se v případě potřeby může ohnout. I když tento jev nachází se u jiných ptáků, je výraznější v odstřihu.

To lze vysvětlit vlastnostmi vyhledávání potravin. Na rozdíl od ostatní ptáci, odstřelovači mají dobře vyvinutý čich. Rozlišují se zápach způsobený citlivými receptory na špičce zobáku.

Tělo jednotlivců je relativně malé, asi 25 cm dlouhé nebo trochu víc. Nohy jsou krátké. Velké oči ptáka jsou vysoko a vysoko zřetelně se posunul k zadní části hlavy a dával široký pohled.

Klíčové vlastnosti

Mezi jinými lesními ptáky se snipe vyznačuje následujícím funkce.

  1. Tento pískovec je nenáročný a žije na bažinách, na pobřežích vlhká půda a vzácné lesy.
  2. Její přezdívka „lesní jehněčí“ odstřihnutí dostala kvůli charakteristice zvuk připomínající blikání. A nezveřejňuje to hlasivky a ocasní peří. Když během námluvních her muž, získávající výšku, klesá dolů, peří začne vibrovat. V výsledkem je stejný „blikající“ zvuk.
  3. Velké, vysoko nasazené oči nejen poskytují ptákům široký recenze, ale také vám umožní vidět za soumraku.
  4. Špička zobáku snipe se může otevřít, i když je zavřená po celé délce. Díky tomu pták získává kořist z tloušťky písku nebo bahno.
  5. Snipe – skutečný mistr letu, je pohyblivý ve vzduchu a popisuje skutečné klikatá. Stojí za zmínku, že je agilní a po dokončení proudu. Pták se rychle pohybuje vzduchem změna výšky z času na čas.
  6. Tito ptáci jsou monogamní. Ačkoli se líhnou pouze šelma, Oba rodiče jsou zapojeni do péče o potomka.
  7. Během páření tančí, snipe může seskočit dolů z výšky asi 70 metrů.

Snipe

Snipe oči vysoko

Výživa

Hlavní částí snipe stravy je hmyz a jeho larvy, žížaly, v menší míře – malé korýši a měkkýši. Spolu s krmivem pro zvířata používat zeleninu, zejména semena a výhonky rostlin.

Důležité! Pro zlepšení mletí zeleně v žaludek, ptáci polykají malá zrna písku a oblázky.

Výstřih, který se aktivně krmí, se pohybuje, malý úlovek hmyz. Aby našel jídlo, zkoumá půdu a ponoří ji zobák téměř k základně. Například nalezení velké kořisti červ, zobák rozdělí to na malé kousky.

Snipe

Zobák potřebuje zobák, když hledá jídlo

Při hledání jídla v mělké vodě odstřelovač vypouští svou dlouhou ostrý zobák v měkkém bahně a pomalu postupující vpřed, kontroluje půda.

Na špičce je velké množství nervových zakončení, což vám umožní zachytit pohyb pozemských obyvatel. Pocit kořist, snipe zachytí její zobák. Může polykat jídlo, ne vytáhl zobák z bahna.

Chování, reprodukce

Snipe brzy návrat z zimy. Stává se to, jakmile sníh začíná tát a vytvoří se první rozmrazené skvrny. Pozorováno páření během letů.

Jakmile dorazí na hnízdní místo, začne okamžitě proud. Jednotlivci zabírají území pro svou rodinu, často se překrývají současně hranice hranic sousedů. Následně se muži zavazují se rozprostírá nad jeho územím a všem naznačuje, že je zaneprázdněn.

Snipe je převážně tichý pták. Jeho tweety jsou možné slyšet pouze během aktuálního období.

Snipe

Snipe se schovává v trávě

Po zimování se odstřihněte zpět na jejich hnízdiště. Samci dorazit první a obsadit místo pro budoucí hnízdo. Pak aktuální začíná.

Odstřelovací období

Snipe monogamní a tvoří stabilní páry po celé období hnízdění. Během současného období provádí samec dech ve vzduchu manželský tanec. Vstává vysoko, popisuje několik kruhy, pak téměř svisle padá.

V tuto chvíli lehce stiskne křídla a ocas se otevře. Současně jeho peří začne hlasitě vibrovat a vydávat zvuk, připomínající bleach. Proud pokračuje na Zemi. Muž sedící na kopci a hlasitě pípali.

Důležité! Hadi jsou obzvláště aktivní ráno a večer s vysokou vlhkostí, s oblačným počasím a slabé deště.

Po páření se samice připojí k muži. Snipe vnoření na různých územích: v bažinách, vzácných lesích s mýtinami a keře zarostlé ostřice.

Pár zůstává spolu po celou dobu rozmnožování. Žena se stará o hnízdo úplně, ona také násadová vejce. Muž pokračuje v proudu, což naznačuje, že jejich území.

Péče o hnízdo a potomstvo

Žena uspořádá hnízdo na ránu poblíž nádrže, as obvykle v husté trávě. Je to malá díra, kopal do země a posypaný slámou.

V některých oblastech se stelivo může skládat doslova několik stébla trávy, ale při vysoké vlhkosti dosahuje její tloušťka dva centimetry. Vykopal se otvor o průměru 10-13 cm hnízda asi 5 cm.

Snipe

V hnízdě jsou 4 vajíčka pestrá

Samice zakrývá hnízdo shora úzce rozmístěnými stébly trávy, výsledkem je malá chata. Maskovací barva ptáků a umístění hnízda je činí téměř neviditelnými.

V případě nebezpečí pak žena ostře vzlétne ponoří se do trávy a skrývá se v ní. Přes velký rozdíl mezi druhy, chováním snipe a samotným principem hnízdění respekt je velmi podobný dropovi.

Jak vypadají snipe vejce?

Pták klade 4 vejce olivové nebo žluté barvy s tmavou barvou rozptýlený. Ve vzácných případech zdivo obsahující 3 nebo 5 vajec. Předpokládá se, že nalezené spojky se 6 vejci patří několika ženám.

Vejce ve tvaru hrušky. Shell je matný nebo s světlo svítí. Hmotnost vajec dosahuje 17 g. trvá 17-20 dní, zabývá se jí pouze žena.

Líhnutí a vývoj kuřat

Malá kuřata jsou pokryta chmýří, ale jsou dost dobrá vyvinut. Jakmile uschnou, vylezou z hnízda. Muž a žena rozdělit mláďata na polovinu a všichni se starají o jeho pár kuřata.

Batole je třeba krmit a zahřívat. V případě smrti jednoho z nich rodičů, druhý se zcela stará o potomka.

Již ve věku jednoho měsíce se kuřata začínají učit létat. Mladý růst ploutve relativně rychle a opouští hnízdo. Nicméně, v v případě nebezpečí sami přesunují mláďata do bezpečí místo. Chytili je mezi svými tlapami a letěli nízko nad nimi zem.

Vzhled mladých jedinců se trochu liší od dospělých. Pokud mají zralí ptáci světlá křídla na horních krycích křídlech zaoblené skvrny, pak mají mladá zvířata načervenalé pruhy. Obecně peří mladého snipe je o něco tmavší.

Snipe

Peří ptáků se s věkem málo mění

Ještě před odjezdem na zimoviště začnou kuřata vést kočovný životní styl. Mají určitý rozvrh. V večerní čas, ptáci jdou na krmení, které trvá vše noc. Za úsvitu se schovávají v houštinách trávy.

Zajímavé! Vidění nebezpečí (např. blížící se k nepříteli), mláďata skloní hlavy do trávy. V tuto chvíli rodiče ho buď odvezou nebo ho vezmou z hnízda.

Příprava na let do zimoviště

V polovině léta dochází k roztavení u dospělých které jejich peří je zcela nahrazeno. V takové době oni zvláště elegantní a schovává se na těžko přístupných místech.

Snipe

Snipe – mistr přestrojení

Let do zimoviště se však objevuje na konci letního podzimu někteří jednotlivci, to může pokračovat až do prvního mrazu.

Ústřely se chovají samy nebo v malých stádech po dobu asi 6 ptáci, létají hlavně v noci. Pravidelně zastavte se na odpočinek, desítky se shromažďují na zastávkách jednotlivci.

Vztah k lidem

Snipe je oblíbenou sportovní loveckou destinací. Nicméně, jejich hojnost zůstává dostatečně vysoká, aby tito ptáci ne uvedené v červené knize. Obecně je snipe opatrný a plachý pták.

Snipe – zajímavý zástupce rodiny snipe. Tento pták vyniká svým dlouhým zobákem a jedinečným zpěvem během manželský tanec.

Toto je opravdový virtuos létání. Začíná ve vzduchu rovná čára, jde do rychlých klikat. Po něm není náhodou, že se přezdívka „jehněčí les“ zakořenila sama. Vyjádřený vibrace, které jeho peří vytváří při potápění, odlišuje to od všech ostatních ptáků.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: