Zvířecí Wombat: Roztomilý savčí maršál (foto)

Wombat

Klasifikace

Zobrazit: Wombat Vombatidae

Pořadí: Dvouřadá vačnatci

Nejlepší klasifikace: Vombatiformes

Doména: eukaryoty

Kingdom: Zvířata

Typ: Akordy

Třída: Savci

Wombat je býložravec australské fauny, který je aktivní v noci.

Jedná se o vačkové zvíře, které nemá prakticky žádné přirozené nepřátelé.

Wombat

Navenek se zvíře podobá malému medvídkovi

Wombat, jako mongoózy, na fretky a surikaty, vykopává díry a zdrojem potravy pro něj je vegetace.

Vypadá to docela roztomilé a vypadá neškodně, ale jakmile cítí nebezpečí, okamžitě se stává agresivním.

Příroda obdarovala toto zvíře horlivým sluchem a špatným zrakem. Chladné klima je pro něj katastrofální a dlouhodobý pobyt v něm podmínky mohou vyvolat vážné onemocnění.

Obsah

  • 1 Habitat
  • 2 Charakteristické
  • 3 Vzhled
  • 4 hlavní funkce
  • 5 Výživa
  • 6 Reprodukce
  • 7 Obsah a chov

Habitat

Austrálie a Tasmánie jsou hlavní místa, kde žije wombat. On je žije v Novém Jižním Walesu, v Queenslandu a ve státě Victoria.

Jeho rozmístění jsou lesy, pole a hory. Wombat potřebuje zemi, ve které neustále vykopává díry – tam žije a tak označuje své území.

Wombat

Wombat bude vždy chránit obyvatelné prostory a vyplaší se hrozivý moo „nezvaný host“. To je dost často aby odešel, ale v případě potřeby vstoupí wombat bitva

Dříve byla Austrálie osídlena wombaty, ale v souvislosti s ní aktivní ničení hlodavců, jejich populace výrazně klesla.

A dnes lze tyto vačnatce najít pouze v jižní části kontinent.

Funkce

Vzhledem ke svým krátkým nohám vypadá wombat jako malý podsaditý medvěd. Ale ve skutečnosti je „příbuzný“ koaly a klokani.

Jeho tělo vypadá masivně a silně a díky velkému hlava, první australští osadníci volali wombata jezevec.

K dnešnímu dni jsou známy tři druhy těchto vačnatců. savci:

  • obyčejný Vombatus ursinus;
  • široce postavený;
  • vlnitý nos Krefta nebo severní.

Zástupci posledních dvou druhů nesou jiné jméno – longhair.

Wombat

Existují také albínské dělohy, ale je to vzácnost

Důležité! Zemědělská činnost způsobil trvalé poškození populace wombatů.

Vzhled

Délka těla dospělého zvířete se pohybuje od 70 do 130 cm. Jeho hmotnost může být 20-45 kg. Tělo vypadá kompaktně, Nohy jsou krátké, ale velmi silné.

Na každé noze je umístěno pět prstů, z nichž čtyři mají ostré drápy – s jejich pomocí jak dlouhé vlasy, tak obyčejné Wombat vykopává tunely.

Na velké hlavě jsou dvě malé oči. Ocas je tenký a ne příliš dlouho.

Zajímavé! Mezi vyhynulé druhy patří například Phascolonus gigas, byli jedinci, jejichž hmotnost mohla dosáhnout 200 kg!

Podle struktury čelistí je wombat podobný hlodavcům. Má čtyři přední řezné zuby – dva nahoře a dole a jednoduché žvýkací zuby, nepřítomné.

Wombat

Celkově má ​​tento savec 12 zubů – mezi vačnatci to je nejnižší sazba

V obyčejném wombatu je nos zcela nahý, uši jsou krátké a mají zaoblený tvar a kabát je zbarven šedohnědý, velmi krátké a těžké na dotek.

Zástupci dvou dalších druhů – severní a širokolisté – chlupatý nos, uši mnohem větší a jemná srst.

Největší mezi ostatními je druhově příbuzný wombat. širokoúhlý, což lze vidět na následující fotografii. Jeho špičaté rysy jsou špičaté uši a ploché čelo.

Wombat

Široká tvář wombat oblečená v šedém “kožichu”

Klíčové vlastnosti

  1. Wombat žije hlavně pod zemí v díře, kterou on a on kopal. S jeho dlouhými ostrými drápy, toto zvíře schopen stavět malé jeskyně i skutečný tunel systému. Délka posledně jmenovaného může dosáhnout 20 ma hloubky 3,5 m. na křižovatce podzemních systémů jsou vytvořeny samostatné jeskyně, v které mohou být v různých časech obývány různými jejich rodinami úžasná zvířata.
  2. Za denního světla tito savci odpočívají, když jsou uvnitř jejich úkryty. V noci jsou aktivní a mimo své díry muset najít jídlo. Ale v zimě se nachází severní wombat a odpoledne, což je jasně vidět na následující fotografii.

Wombat

V chladném období může severní wombat vyjít ze své díry do vyhřívat na slunci

  1. Dospělí prakticky nemají přirozené nepřátele. Mohou je lovit divokí dingoové a tasmánští ďáblové, místo jehož místem je také Austrálie. Ale jsou významně podkopat počet děložních hrdinů a zabránit jim v chovu potomků.
  2. Toto zvíře odráží útoky útočníka je velmi podivné – to odkryje zadní část díry z díry. A to je způsobeno tím, že na jejich pánevní kosti mají zvláštní štít. Pokud je nepřítel proniká do díry, pak se wombat mírumilovně pohybuje stranou a láká ho hluboko do, a poté zaútočí a zašpiní zadní štít.
  3. Během boje měli jak dlouhé vlasy, tak obyčejné dělohy zadek, způsobující silné údery hlavy. Ale než se připojíte bojují, varují nepřítele a zavrtí hlavou ze strany na hrozivě boční a sténající.
  4. Stálá přítomnost zdroje vody v místech, kde žije wombat, není předpokladem existence. Je úplně žije tiše dlouho bez tekutiny, a pokud ano, pak extrémně málo.

Zajímavé! Wombat zaujímá druhé místo úspora vody po velbloudu. Na kilogram tělesné hmotnosti denně potřebuje pouze 22 ml tekutiny!

  1. Oblast, kde bude tento zástupce fauny žít závisí na vnějších podmínkách a může být asi 5-25 hektarů. Svůj „majetek“ označují nejen vykopanými otvory, ale také výkaly.
  2. Jejich konečník má speciální strukturu, kvůli které stolice jsou ve tvaru kostek.

Wombat

Tito vačkovci žijí sami, ale zákopy svých kmenových kmenů vždy bude umístěn blízko u sebe

  1. Chůze těchto zvířat je velmi zábavná – líbí se jim červené pandy, pomalu se hýbat a dívat se tohle je docela baculaté. Díky silným nohám, pokud je to nutné, mohou dosáhnout rychlosti až 40 km / h.
  2. Z ostatních vačnatců, jejichž domovským místem je Austrálie, Wombats se liší mozkem, nebo spíše jeho velikostí. Ve spojení s silný zvířecí instinkt, tato funkce umožňuje dospělým jednotlivci se poté bezpečně vrátí do přírody zůstaňte v zajetí.
  3. Toto zvíře je často nemocné kvůli parazitům, které představují pro něj velmi závažné nebezpečí. Často se setkáváme s klíšťaty končí vývojem svrabů, což vede k hlubokým ranám na kůži. Tato místa se rychle nakazí a wombat pomalu a bolestivě umírá. Kromě toho jsou takové vačkové náchylné tetanus a kokcidie. Severní Wombat trpí houbami plicní léze, z nichž, bohužel, žádné ošetření existuje.

Výživa

Zdrojem potravy pro wombaty je vegetace. Jsou používat výhonky bylin, kořeny některých rostlin, mohou jíst mech, stejně jako bobule a houby.

A určují jedlou vegetaci pomocí svršku rty rozdělené na dvě části.

Zepředu vyčnívají velké přední zuby, se kterými zvířata snadno stříhejte mladé výhonky na samý kořen.

Díky dobře rozvinutému čichu tito zástupci fauny Jsou dobře orientovaní i v noci.

Wombat

Wombats najdou jídlo bez větších obtíží, i přes slabé vize

Zajímavé! Wombats se vyznačují pomalým, ale velmi účinný metabolismus. Po nasycení těla zvíře potřebuje na trávení asi 2 týdny Jdu!

Chov

Chovatelské období začíná v květnu a trvá do srpna. Zapnuto ložisko mládě není dáno déle než tři týdny.

Žena má dvě bradavky, ale v jednom těhotenství je schopná produkují pouze jednoho „dědice“, který poté narození, po poměrně dlouhou dobu zůstává pod její péčí.

Toto zvíře má na břiše převrácenou tašku. zpět.

Toto uspořádání pomáhá Wombatům vykopávat své vlastní bez překážek zákopy, i když je mládě v této tašce. Muž dosáhne puberty druhým rokem svého života, samicí – pouze na třetí.

Wombat

Dítě tráví asi 9 měsíců v mateřské tašce

Reprodukce Wombat probíhá téměř na celém území, kde žije, s výjimkou zvláště vyprahlých zón.

V takových regionech je toto zvíře schopné produkovat potomstvo. pouze v určitých obdobích roku.

Ve volné přírodě žijí obyčejný i severní wombat v průměru asi 15 let. V zajetí může jejich životnost trvat dosáhnout čtvrt století.

Poznámka! Tam jsou informace o wombate s dlouhou životností, který zemřel po dosažení věku 34 let. Ale existuje také nyní žijícího savce s přezdívkou přezdívaného Patrick, který nachází se v Ballart Parku – jeho dnešní věk je 29 let!

Obsah a chov

Austrálie je známá svým velkým počtem zoologických parků a turistická centra, kde wombats žijí v zajetí a jsou docela aktivní znásobit.

Tato zvířata jsou neuvěřitelně populární, přestože jsou zkrocení. jejich velmi obtížné.

Pracovníci parku však s nimi našli společný jazyk stvoření a po mnoha přesvědčováních stále vycházejí ze svých úkryty pro všechny vidět a dokonce nechat mrtvice, jak můžete vidět na další fotografii.

Wombat

Wombatovo mládě je docela přátelské a klidné.

Ale měli byste si vždy pamatovat na jejich daleko od pokorné dispozice, což může nastat kdykoli.

Jakmile zvíře cítí nebezpečí, jak to může okamžitě zaútočit na člověka a poškrábat ho jeho dlouhou odolností drápy.

Pokud nevyprovokujete wombata, pak existují známky agrese se nezobrazí. Současně však jeho chování může ovlivnit a špatnou náladu.

Být silný a silný, s pozoruhodnou váhou, silný s čelistmi a ostrými zuby, rozzlobený wombat odejde hluboko rány, pokud se osoba neskryje před svým zorným polem.

Kromě toho jsou tito zástupci fauny naštvaní úplně zničit vegetaci, která se bude nacházet v okres.

Bude horlivě kopat celé místo, dokud on nebude existovat jediný klíček.

Díky těmto vlastnostem není wombat nejlepším domovem zvířatům. Je nepředvídatelný, příliš plachý, a proto představuje vážné nebezpečí pro člověka.

A i když hrozba není skutečná, vyděšená bestie se může vrhnout na imaginárního protivníka.

Navíc je nelze nazvat inteligentní a někdy akci v rozporu se zdánlivě dobrou náladou.

Aby takové exotické zvíře jako wombat mohl předstírat, že je mazlíček, především pro něj měl by zařídit místo.

A jak někteří majitelé těchto vačnatců říkají, postupem času zvykají si na životní prostředí, zejména pokud je to možné kopat zákopy bez omezení.

Dům nebo byt pro jejich údržbu není vhodný, protože tam je wombat má málo prostoru a nemá kam schovat.

V tomto ohledu musí být podlahové krytiny a stěny vážně bude trpět nebo dojde k úplnému narušení.

Vhodným místem pro wombata je osobní spiknutí obrovské území.

Je důležité si pamatovat klimatické pásmo pobytu, protože tato zvířata příliš dobře nesnášejí chlad – za takových podmínek často onemocní.

Wombat

V regionech charakterizovaných proměnlivým podnebím zvířata vybaví speciální místa, kde může domácí zvíře čekat chladné měsíce nebo několik dní nepříznivého počasí

Ale obsah v zoologických parcích pro wombata nebude zranění. Při správné péči se aktivně chovají a rychle Najděte společný jazyk s ostatními.

Dítě vedle klidné matky bude docela pohodlné cítit se a rozvíjet se dobře.

Zvířecí Wombat: Roztomilý savčí maršál

Wombat je býložravec australské fauny, který je aktivní v noci. Je to vačnatci zvíře, které nemá prakticky žádné přirozené nepřátele.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: